De ingreep zelf is van variërende duur, maar u zal ongeveer twee à drie uur in OK zijn. Hierin zit ook de tijd die u na de ingreep doorbrengt in de ontwaakruimte. Wanneer de verdoving voldoende is uitgewerkt, komt u terug op de afdeling, waarna u een kamer wordt toegewezen.
Als u op de kamer komt, hebt u een infuus waarlangs pijnstillende medicatie kan toegediend worden. De verpleegkundigen geven u enkele voorgeschreven pijnstillers mee naar huis voor +- 2 dagen. Met het voorschrift van de arts haalt u zelf nog pijnstillers om de rest van de herstelperiode te overbruggen. Kort na de ingreep kan u even last hebben van lichte keelpijn en wat misselijkheid ervaren. Het infuus blijft zitten tot alle klachten verdwenen zijn en u voldoende kan drinken.
Verwittig altijd een verpleegkundige vooraleer u voor de eerste maal na de operatie wil opstaan. Drinken mag reeds een paar uur na de ingreep. ’s Avonds mag u al een lichte maaltijd nemen. Uw thuismedicatie mag u na de operatie verder nemen.
U blijft op de afdeling tot de arts is langs geweest. Zij geeft u uitleg over de verzorging en de pijnstilling die mag ingenomen worden. Indien u zich goed voelt, zal de arts u toestemming geven om naar huis te gaan. Na de ingreep mag u niet zelf naar huis rijden.
U kunt de eerste weken nog last hebben van bloedverlies ten gevolge van een inwendig wondje. Als het bloedverlies meer is dan bij een normale menstruatie, moet u contact opnemen met uw gynaecoloog. Zolang u bloedverlies hebt via de vagina mag u geen tampons gebruiken, baden of zwemmen omwille van hygiëne en infectiegevaar. U mag wel douchen. De wonde kan u spoelen of u dient een zitbadje te nemen. Na de ingreep dient u ook op controle te komen, ongeveer 6 weken nadien.
Bij problemen of vragen kunt u het ziekenhuis, uw huisarts of uw gynaecoloog contacteren.